Gården

Gården


Her kan du læse lidt om gårdens historie.

 

Lidt historie:

Det længeste, vi har haft mulighed for at gå tilbage, er 1834 hvor Hans Mouritsen og Anne Sørensdatter boede på grundlaget for de, der idag er dette pragfulde nedlagte landbrug. Men i 1890 kom Peder og Karen Marie Jensen til stedet, og de valgte at bygge et nyt hus, som i dag er det hus, der ligger her endnu. Senere er er laden og tilbygningerne kommet til.

 

Gården idag:

I dag består gården af ca. 7900 m2 hvor af ca. 1000 m2 er et parsel, der ligger i sømosen ca. 1 km fra gården. På grunden er der i dag en lade som er bygget sammen med stuehuset, en garage med tre porte, et hønsehus og drivhus i bunden af haven,  og så vores fyrrum/hus som vi tror har været et gammelt aftægtshus.

 

Indenfor:

Indenfor er der et bolig areal på 273 m2, hvoraf der er et beboet loft på 30 m2, en rigtig dejlig vinterudestue og en lille kælder. Halvdelen af stueetagen er gammel stald, hvor velvingerne er bevaret, rigtig flot og charmerende.

 

Haven:

Haven er rigtig lækker med en sø på ca. 17 meter i diameter, der også en og forhåbenlig snart 2 terrasser, en flagstang og en rigtig dejlig urtehave.


På grundens nederste halvdel (der ikke er vist på billedet) er der et stykke med grantræer og en god stor grønsagshave.


Parsellen:

Parsellen er en gammel tørvegrav, der er meget sumpet, og der hvor der ikke er vådt, er der nogle få spredte træ, mest Birke træer.

Lidt højpunkterFacts


  • Bygge år 1890
  • Grund 7.900 m2
  • Beboelse 273 m2
  • Sø og skov

Billede fra 2007

Ukendt alder

Marko, Milas,

Malene og Michael Hald

Mejlbyvej 152

9610 Nørager

E-mail: info@hald-dam.dk